diumenge, 2 d’agost del 2009

Herois populars. Abdallah K.L.

enllaç a la notícia

Els superherois yankis semblen sorgits de l'esplendor d'una nordamèrica esplendorosa que fa ostentació dels grans poders que les supervitamines del capitalisme estava produïnt (derivats del petroli que van produir el gran miracle de l'agriultura dels nitrats i fosfats químics; i els clembuterols varis, animals i humans). Al temps que Rússia encara estava ancora en un discurs menys atractiu dels herois promocionats Stakhanov.

Però de les crisis també surten altres herois. Sense grans efectes ni espectacles, persones que fan realitat les nostres aspiracions, aquelles que no ens atrevim a donar el pas i fer, con un par. Persones que com Abdallah, han sigut acomiadades de la seva feina pel fet d'haver sofert un accident laboral o altres injustícies i veuen com els bancs les segueixen cometen però que ningú els toca. I amb tota l'educació i "sin un mal tiro" va intentar anivellar aquesta situació de desigualtat que vivim cada día i amb tot el respecte pel pobre currela que hi ha darrera del mostrador.

Els mossos d'esquadra l'han detingut fàcilment i no ha oposat resistència i fins i tot sembla que ha acceptat els càrregs amb tota tranquil·litat. Aplaudim als mossos per tal d'haver sigut tant diligents amb el compliment de la llei. Esperem que quan els toqui el rebre a altres insignes deliqüents com banquers o directius de grans immobiliàries segueixin la mateixa cura i professionalitat. Tot i que de moment el departament que es dedica a investigar a aquests sembla que no es déu haver formalitzat ja que no n'hi ha cap a la presó.

I ja de pas us deixo amb un altre heroi (que fins i tot té entrada en la wikipèdia anglesa) que aquest any també es va dedicar a la gloriosa tasca d'afanar als bancs.