diumenge, 16 d’agost del 2009

Presentació de l'acadèmia d'electricitat Nikola Tesla

Per que no es digui que tot és critica incontrolada, nihilisme, o qualque altre excusa que serveixi per dir que no hi ha cap model darrera de tot el que escric, hem complau presentar-vos el projecte que duré a terme aquest any.

De moment ja se que m'he enganxat els dits amb el tema de difusió. Si pretenc que comenci al setembre va massa just, però també els ritmes històrics dels moviments socials ens recorden que les vacances militants no acaben fins a l'octubre. Així doncs, com tampoc és un curs que vagi dirigit a ningú d'aquest ambient, tot i que es faci en un espai ocupat, no em preocupa tant.

Per què Tesla? L'hotel que avui porta el seu nom, a on va viure els últims anys de la seva vida és un lloc freqüentat per serbis i croates (doncs ell era un immigrant que va arribar als EUA amb una carta de recomanació i poca cosa més), estudiosos de la física i l'electricitat, i amants de lo paranormal. Deixant de banda la última faceta, Tesla va ser un immigrant Serbi que va treballar "de gratis" per un tirà Edison que va veure en el seu subordinat un perill per la seva fàbrica de patents. Tesla va acabar abandonant el taller d'Edison sense haver cobrat i va inventar com a una forma de donar a la humanitat el que produïa, al contrari d'Edison que es va pasar la vida als tribunals per tal de protegir el seu patrimoni i poder. L'última gran creació de Tesla, la corrent Wireless es comença a desenvolupar avui dia com a forma de poder tenir els aparells electrodomèstics de la casa sense fils, tot i que ell la va pensar per a poder subministrar energia gratis a tota una ciutat.

La idea és fer la formació de grau mig d'equips i instal·lacions electrotècniques des de setembre fins al febrer. Per poder presentar-nos als exàmens lliures que convoca la generalitat (els drets d'examen costen uns 50€ que es paguen a la Generalitat). Les acadèmies privades que fan aquesta formació per adults cobren uns 2000 €, i tenint en compte que, per la gent que he conegut que hi ha anat, la formació és molt minsa, crec que ho podem fer molt millor, alhora que gratuït i incentivant la creació d'autotreball o de cooperatives, que són formes d'associació de treballadors que resisteixen molt millor les crisis.

Les classes seran de dilluns a dijous per les tardes. Dispossem de tots els llibres i fotocopiadora per tal de que qui vulgui es pugui fotocopiar els llibres (tots els llibres nous costen uns 400 €). De material d'electrònica per a fer visual l'aprenentatge, i de l'espai. A part hi ha fet un google calendar i un google docs amb els temes de cada dia i els documents necessaris per seguir les classes.

Les pràctiques es faran en llars de veïns i veïnes que degut a la manca de recursos o degut a que el propietari els fa assetjament immobiliari no tenen la instal·lació elèctrica en condicions. Tot intentant augmentar els llaços de solidaritat entre les persones.

L'aplicació de la nova llei d'educació LOE ha deixat obsolet aquest grau mig i es canvia pel Grau Mig d'instal·lacions elèctriques i automàtiques . He anat a preguntar a la Generalitat, i diuen que fins al decembre no sabran si seguiran fent el grau mig anterior (període d'adaptació) ni tampoc l'examen d'alumne lliure, tant per l'antic com pel nou grau mig. Jo m'aventuro i penso que sí, entre altres coses per que les editorials encara ni han fet els manuals per les noves assignatures. De tota manera estem en bragues "com sempre".

Així doncs, si esteu cercant alguna solució a la crisis, ja podeu apuntar-vos