dijous, 14 d’agost de 2008

BCN no vetará los autocares que copan la Sagrada Família


El concejal de Movilidad del Ayuntamiento de Barcelona, Francesc Narváez, descarta prohibir el estacionamiento de los autocares.

link

No crec que els veïns i les veïnes siguin els únics afectats per aquest "ús intensiu de la via pública" eufemisme curiòs que apareix a l'ordenança de civisme per tal de disuadir activitats incompatibles amb el regular trànsit peatonal, o a motor, de la ciutat. Un grup de veïns que a Ciutat Vella van realitzar una activitat en el carrer Milans (carrer peatonal) van ser multats per realitzar part de les activitats d'assaig teatral en el mateix per lo qual envaïen aproximadament la meitat del carrer. Cost total: uns 200€

Les persones que com jo travessem diariament la zona en una furgoneta carregant i descarregant pes, també en sortim malmesses de la situació. D'entrada hem passat a formar part del cos de superherois/nes de la ciutat. Hem hagut de desenvolupar una visió de 360º ja que en qualsevol moment una "intencionalitat artística" d'alguna persona que no s'ha adonat que baixant la vorera hi ha trànsit, queda embobada darrera l'objectiu d'una càmera que en molts casos déu costar aproximadament 2 cops el meu sou, i que l'objectiu de la mateixa sol ser un afany per demostrar una mena de virilitat fàlica que no es posseeix.

Per tal de que als camioners/es ens quedi del tot clar, i no tinguem cap ensurt, estaria bé possar uns senyals d'advertiment com ara els de:

PERILL! Espècie protegida fent fotografies pel camí!

I no són els únics perills als que ens veïem avesats, una empresa ha tret uns nous cotxets "mini" per turistes amb veu incorporada. Les que vivim a Ciutat Vella ja només pel fet de viure-hi ja patim aquests cotxets surcant com a exploradors els carrers peatonals, amb la veu magnetofònica gravada que se sent des de casa. Però en espais com les inmediateses de la Sagrada Família o la via Laietana on proliferen aquestes bestioletes, esdevé molt complicada.

La imatge que hem de patir hem recorda a la de una secta hindú que té un apreci total per qualsevol forma de vida i camina sempre movent una escombra davant seu per tal de no trepitjar cap insecte en el seu pas. I així des de lo alt de la cabina, aquests insectes grocs, són totalment imperceptibles. Només caldrà possar més senyals com l'anterior i així ho tindrem tot solucionat.

I acabem al principi, si tenim una "meravellosa" ordenança municipal que diu clarament que això és un ús intensiu de la via pública, doncs per què no s'aplica en aquests casos? Per què els veïns que intenten recuperar la vida al carrer quan fa bon temps amb activitats lúdiques a la tarda són represaliats amb un excés de zel en l'aplicació de la mateixa i els turistes en canvi tenen catifa vermella per fer el que els plagui?